Re-settle

Uitgangspunt van Re-Settle is om met minimale middelen een dorpsomgeving te scheppen waarin de asielzoekers individueel kunnen wonen en zich in veiligheid voelen. De wooneenheden bestaan uit vrijstaande, semi-geschakelde en geschakelde units die naar behoefte gekoppeld kunnen worden.

Ervaring leert dat het gebrek aan privacy door de asielzoekers zelf als grootste probleem wordt ervaren bij hun huisvesting. De units zijn een soort individuele hotelkamers voorzien van een entresol met bed, kastruimte, tafel met stoelen, een toilet, een wastafel en een douche.

“De unit, zowel het kartonnen interieur als de EPS constructie, wordt als één zelfbouw-pakket aangeleverd”

De units zijn gemaakt uit een rechthoekig blok. Op een vindingrijke wijze worden hieruit ,in slechts twee uur, ringen gesneden die stapelbaar zijn tot een unit. Over de unit wordt een tentdoek getrokken voor de stabiliteit en om het geheel waterdicht te maken.

Door de snelle opbouw, demontage- en recyclemogelijkheden is deze woonvorm erg geschikt voor noodopvang. De huisvesting is niet alleen goedkoop, het is ook efficiënt te vervoeren.

A home away from home, re-settle

Schermafbeelding 2017-04-13 om 11.10.36

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s