Ascolta me

AscoltaMe is een slim communicatiemiddel, dat familieleden helpt met elkaar te praten over moeilijke dingen. Als een gezin geconfronteerd wordt met bijvoorbeeld kanker, kan dat lastige gevoelens oproepen waar je soms moeilijk over kunt praten; bijvoorbeeld uit schaamte of omdat je bang bent hoe iemand reageert. Met AscoltaMe kun je je gevoelens uiten zonder dat direct tegen een ander te hoeven zeggen.

AscoltaMe werkt als volgt: Door op het knopje te drukken, kun je aan de ene kant een berichtje opnemen. Het berichtje verschijnt als licht aan het ene uiteinde van het object en vloeit dan door de draad tot in het midden. Het licht blijft in het draad vastzitten totdat iemand het berichtje afluistert door op het knopje aan het andere uiteinde te drukken. Als het berichtje beluisterd is, is het licht ook verdwenen en kan iemand weer iets nieuws inspreken.

“AscoltaMe, maakt moeilijke gesprekken makkelijker!”

Als een alledaags product in huis, bijvoorbeeld op de bank of op de eettafel, helpt AscoltaMe bij het delen van gevoelens met anderen. De link naar de ‘twee ijzeren blikjes met het touwtje’ geeft een herkenning van de functie van het product en het licht dient als trigger om berichten te willen beluisteren. Het product is ontworpen om indirecte communicatie te stimuleren.

Dutch Design Week, AscoltaMe

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s