Bewustzijn orgaantransplantaties bij kinderen

Orgaandonaties vormen in Japan nogal een probleem, met name onder kinderen, aangezien de meeste mensen er weinig van afweten. Er staan inmiddels 14.000 mensen op de wachtlijst die wachten op een orgaandonor en jaarlijks krijgen slechts 300 hiervan daadwerkelijk een transplantatie. Niet alleen Japan heeft dit probleem, maar ze lopen duidelijk achter op de rest van de wereld. In Nederland is het bijvoorbeeld al een stuk beter geregeld.

Onder volwassenen is dit probleem al groot, maar voor kinderen geldt het nog vele malen erger. Dit is precies de reden waarom het concept ‘Second Life Toys‘ werd opgestart.

De oprichters hiervan vinden dat het probleem onder de aandacht gebracht moet worden zodat mensen sneller zullen beslissen orgaandonor te worden. Bij dit concept krijgen oude knuffels die een kapot lichaamsdeel hebben nieuw leven ingeblazen.

Het concept is simpel en begint bij een kapotte knuffel (de ontvanger). Hierbij wordt een passende knuffel gevonden waar bijvoorbeeld niet meer mee gespeeld wordt (de donor). Vervolgens krijgt de kapotte knuffel een lichaamsdeel van de donorknuffel en is deze weer zo goed als nieuw, waardoor beide knuffels eigenlijk samen verder leven. Om het persoonlijker te maken, krijg je altijd een bericht terug van de ontvanger als je donateur bent, zodat je te weten krijgt hoe blij hij of zij ermee is.

Nsmbl, initiatief creëert bewustzijn orgaantransplantaties

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s